Fritidshuset

Fritidshuset; vid havet, i granskogen, på heden

Författare

Sören Thurell

 

Fotografer

Pia Ulin

 

Redaktör

Claes Dymling

 

Formgivare

Marja Pennanen/Marie Glase

 

Antal sidor 288

 

Art nummer 9789185173167

Sören Thurells och Pia Ulins uppdrag var att hitta fritidshus som kunde vara föredömen i olika landskap – hus som vi andra skulle kunna bli inspirerade av eller låna en eller annan detaljlösning från. Alla cirka 60 hus är byggda för fritid som små tältstugor på 10 kvadratmeter eller rejäla fritidshem på 200 kvadratmeter med uppgiften att vara alternativa åretruntbostäder för livet i staden eller tätorten.

 

Boken vänder sig till alla som har ett fritidshus eller drömmer om att skaffa ett. Här finns gott om idéer; om hur husen utformats och byggts, hur de placerats i naturen, hur de inretts och hur de fått växa efter nya behov.

 

Boken inleds med en tillbakablick på hur drömmarna om fritidshuset sett ut under de senaste hundra åren, och den är rikt illustrerad. Cirka 700 fotografier och ritningar på exteriörer, interiörer och planlösningar med korta texter om husens speciella tillkomsthistoria.

 

 

 

”Texterna till varje skapelse är skrivna med stor humor och blick för vad som behöver framhållas. Det gäller även de många vackra fotografierna som osminkat återger miljöerna. Så här ska arkitektur presenteras.”

Gunhild Svenonius, Bibliotekstjänst 22 november 2012.

 

Bokförlaget Dymlings Drejargatan 1, 113 42 Stockholm +46 (0)70 753 29 50 claes@dymlings.se