Bryggan

Bryggan; allt om båt- och badbryggor

Författare

Claes Dymling

 

Fotografer

Claes Dymling, Urban Andersson, Mikael Röhr m.fl.

 

Formgivare

Marie Glase

 

Antal sidor 320

 

Art nummer 9789185173044

 

Första boken om bryggor för bad och båtförtöjning. En praktisk handbok med 400 fotografier och teckningar på olika bryggkonstruktioner i Norden med beskrivningar.

Här behandlas små och stora bryggor, men även vågbrytare, båthus, upptagning och sjösättning av båtar på slipar, ramper och båthissar. Och vad lagen tillåter när det gäller att bygga och förtöja vid brygga.

 

Stenkistan, pålbryggan, flytbryggan, konsolbryggan och den fribärande bryggan är några bryggkonstruktioner som alla kräver sina förutsättningar.

Vilken bryggtyp passar bäst för den ena eller andra förutsättningen? Hur tål de inrullande sjö och isens krafter? Det är några frågor som Claes Dymling besvarar i denna första handbok om bryggor för insjön och det öppna havet, väst- och ostkusten.

 

Boken behandlar även båthus, vågbrytare och frågor kring båtens förtöjning, upptagning och sjösättning på slipar, ramper och båthissar med mera. Utöver tekniska beskrivningar diskuteras också de estetiska och juridiska aspekterna på bryggan. Mer än 400 fotografier och teckningar på 320 boksidor.

Läsarbrev angående Bryggan

 

Stormen Per med högt vattenstånd tog vår brygga i vintras. Sedan dess har vi levt med din bok ”Bryggan” som inspiration, guide, instruktion och förlaga! Morgon, middag och kväll.

Två månade senare är det hela klart! Det blev en stenkista om ca 2 x 2,5 meter och 2.5 meter i höjd.

Vi skickar ett varmt tack till dig och det arbete du lagt ner och dokumenterat på bryggor.

Boken har varit en njutning för både öga och hjärna!

 

Britt-Marie Ahrnell och Rolf Edman

 

Bokförlaget Dymlings Drejargatan 1, 113 42 Stockholm +46 (0)70 753 29 50 claes@dymlings.se