Båthuset

Båthuset; i svenska och finska skärgårdar

Författare och fotograf

Claes Dymling

 

Fotografer

Roger Karlsson, Catarina Magnusson, Tommy Sjölund mfl

 

Formgivare

Mikael Engblom

 

Antal sidor 344

 

Art nummer 9789185173105

 

Första boken om båthuset, både det enkla skjulet och åretruntvillan som står i vattnet. En dokumentation som på 344 sidor och 400 bilder visar båthus i svenska och finska vatten med utblick i världen.

En kulturhistorisk resa, men också en redovisning av hur man renoverar och konstruerar ett båthus.

 

Sverige och Finland har säkert fler båthus tillsammans än resten av hela världen. Förmodligen måste man hitta förklaringen i vårt klimat och de små skillnaderna i vattenstånd i våra trakter, menar Claes Dymling som dokumenterat den svenska och finska kuststräckan. Det är första gången det sker en så omfattande studie av våra båthus.

 

Här presenterar han omkring 400 båthus i text och bild – alltifrån det enkla skjulet till de stora båthusen som samtidigt är sommarbostäder eller till och med åretruntvillor. Författaren har rest utmed kusten med bil och båt för att prata med yrkesfiskare och andra båthusägare.

 

 

 

Båtens hus fick sin bok! Claes Dymling har igen presterat en intressant och skojig bok. En utmärkt gåva… Behändigt pocketformat, drygt 300 sidor, ca 400 foton och lediga och rediga beskrivningar av de olika båthusen.

 

Frisk Bris/Mats Kockberg

 

Bokförlaget Dymlings Drejargatan 1, 113 42 Stockholm +46 (0)70 753 29 50 claes@dymlings.se